Nyslätt - simpel Living

IN THE BIG WOODS OF SWEDEN

Så er det på med arbejdstøjet

Jeg har lektier for. 

Det er bare, så svært. Det kræver, øvelse. Igen og igen. 
Mange år, har jeg holdt mit selvværd nede. 

Der er kun 1 ting du kan styre her i verden, og det er dine tanker. Derfor er det tid, til at ændre tankemønster. Du kan ligeså godt komme i gang, for hver dag, går der værdifuld tid af dit liv.
Jeg har bestemt, at nok er nok. 

Jeg er trukket i arbejdstøjet. 

Her er 5 forslag, der vil styrke dit selvværd. Det kræver øvelse. Det er ikke nok, bare at læse eller lytte til kloge ord. Du må have hele kroppen i det. 

1: Sænk farten. Mærk den energi der er omkring dig. Begræns, dine aktiviteter til et miniumum. Kvalitet, frem for kvantitet.

2: Skriv din taknemmelighed ned hver dag - skriv om dagen, find de små ting der gjorde dagen anderledes lys

3: Tag en hel dag, uden at undskylde dine handlinger. 

4: Bevæg dig ud over din comfortzone. Gennemfør, hver dag en ting, der overskrider dine grænser. 

5. Tal til dig selv, som var det til din bedste veninde. 

 

 

 

Thylejren 2019

Nærhed

Når jeg smager på ordet, nærhed, kommer der noget blødt, trygt og omsluttende. Nærhed er nærværende. Du befinder dig i det rum, hvor tiden står stille og du bare er. 

hvornår er vores hverdage fyldt med nærvær. Det er den, når du foretsager dig noget, der tager al dit focus og koncentration. Du er til stede i nuet, hvor du foretager dig noget, der overskygger alt andet. 

 Når du kysser din kærestre

 Når du ammer dit barn eller holder dit barn i dine arme

 Når du dyrker sex

 Når du trøster dit barn

 Når du lytter til en kær ven 

Desværre har nærheden, fået skarp konkurance af vore meget travle og vigtige liv. Intet er helligt mere. En sms skal besvares, en snap sendes afsted, der skal tages billede af dette øjeblik, så det kan komme på IG. Altid er vi på vej et sted hen i tankerne.
Dette 100% tætte, nærvævrende rum, er der kun, hvis vi tager en beslutning.
 En beslutning der hedder, jeg vil være tilstede, jeg vil finde det der er det vigtige i mit liv. Jeg vil skabe et rum af nærvær.

 Lav en liste over de 3 vigtigste tidspunkter på in dag. Der skal have, din fulde opmærksomhed.

 læg mobilen væk, eller sæt den som minimun på lydløs

 Bestem dig for hvornår du vil have telefontid

 Gå ind i naturen og lyt til den. Der findes små åndehuller af natur også i byen -led efter dem.

 

 Gør dine omgivelser, opmærksom på dine nye tiltag.

Vær parat til, at ikke alle forstår dine prioriteringer.

 

Gå verden i møde med nærvær

 

 

 

 

Jeg tager min hat af..

Jeg tager min hat af...

 
Selvudvikling er ben hårdt arbejde. Sved, tårer og hårdt arbejde. Vrangen bliver vendt ud.Du står tilbage nøgen. Lagene bliver skrællet af som et løg. 

Der er lang vej, når man begiver jeg ud på sådan tur. Der er mange etaper og mørke skove, du må tikke hovdet ind i, for, at opnå den nødvendige selvindsigt, der er nødvendig for, at der sker en selvudvikling. - Intet er nemt, og der er ingen lette genveje. Kun hårdt arbejde, Hvor alle skygger skal ses i øjnene. 

Det er mange der har bud på, hvordan om så når sine mål. Mange teorier. Mange principper, det kan være svært, at finde ud af hvad der passer til en, og hvad der er gennemarbejdet teorier.

Jeg har altid været en teori nørd. Elsker, at fordybe mig i et emne og anskue det fra alle vinkler. Derfor har jeg også, forsøgt mig med en del. Vel vidende, at det ikke er det der vil rykke mig fuldstændig har, Har jeg i tidens ånd, haft fokus på selvkærlighed, ro og fordybelse. Det gør det bare ikke alene. Selvudviklingen, skal mærkes. Den river og niver og efterlader, dig også tilbage med tab, der også skal bearbejdes. 
Når du går ind og arbejder målrettet og diciplineret med dig selv. Vil du forandre dig. Ikke alle vil bryde sig om denne udvikling, eller måske snarere, forstå, hvad der sker med dig.. 

Jeg har været så heldig, at  finde frem til @mettesunivers - Hun er uden sammenligning den psykolog, der har givet mig reskaber og selvindsigt, til at kunne få brudt gamle vaner, skygger og uhænsigsmæssige måder, at tænke på. 

Mette, har med hendes Oppeteori og skyggearbejde, skabt bund solide teorier. Der bliver formidlet i et nemt sprog og helt nede på jorden. 

Jeg har lige færdig gjort, online kursuset, Mad og Følelser. Efter 40 år med en spiseforstyrelse, tror jeg virkelig på det. Jeg er sikker på, at det her har givet mig et nyt liv. Jeg er taknemmelig over, at have fået denne mulighed, til at få sat ord og tænker på mine inderste følelser. 

Kan kun give mine bedste anbefalinger til psykolog Mette Holm 

 

 

 

5 step for en langsom sommer

1. Tag en dag i nattøj, uden planer

Hiv en dag ud af kalenderen -  bliv i nattøjet og lad bare dagen komme. Lav intet end lige hvad der falder dig ind og du kan klare uden, at skulle anstrege dig. I dag er det kun, hygge og afslapning. 

2. Gå i bare tæer på græsset

Intet er mere fortryllene, at gå ud en tidlig morgen, hvor verden kun lige er ved, at vågne. Mærk det dug våde græs, mod dine fødder. Du mærker verden vågne, gennem dine ben. mærker verden. 
Er det umuligt med græs hvor du bor, så tag skoene af og mærk asfalten under dine fødder. forem det gennem mig.  Mærk forbindelsen til jorden. 

3. Skriv dagbog

Der sker noget magisk når man skriver. Når du skriver dine tanker ned. Når du, sætter dig ned og beskriver din dag. Det behøver ikke være langt. Det er  din bog du bestemmer. Tegn, klister, pres blomster. Gør den personlig. 

4. Gør noget du ikke plejer

Vi mennesker har brug for, vaner og rutiner, for at vi kan få det bedste ud af livet. Ved, at have vaner, behøver man ikke bruge unødig energi, på dagligdags ting. Så der kan blive plads til, at have overskud til andre end ting, end bare at opretteholde en hverdag. - Vi har dog brug for, også at sætte tingene på hovdet. - Derfor udfordre dig selv, ved at gøre noget du ikke plejer. Skrev et brev til en du holder af, pluk blomster og giv til din nabo, gå en tur, et sted du ikke kender. Listen er uendelig. 

5. Begræns hvad du skal se - du behøver ikke se alt.

 Når man er på ferie, er der tit meget man gerne vil se. Det kan gå hen og blive en travl og stresset tur. Så vælg en ting ud hver dag der skal opleves. Kender du ikke stedet du skal hen, så forbered dig. Lån bøger, gå på nettet, forhør dig. Til sidst laver du og din familie en privoriteret liste.

 

 

 

 

5 step mod en langsom sommer af Sofie Beck